• Trobada 2ª Edició Ronda Pirineus

      Trobada 2ª Edició Ronda Pirineus 22 MARÇ 2014

   El passat 22 de març hi hagué la 2a Trobada Ronda Pirineus amb els fòrums regionals de banda i banda dels Pirineus: Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc, Andorra, Llenguadoc-Rosselló, Midi-Pyrénées i Aquitània.

   La trobada es va fer a l'Institut Navarro Villoslada de Pamplona entorn a la temàtica de l’abandonament escolar prematur. Hi hagué una participació nombrosa i unes aportacions molt interessants.
   La presentació del Seminari va anar a càrrec del representant de Navarra Sr. Santiago Estañán, President del FEAE, i Sr. Xavier Chavarria, vicepresident de EFEA. Es va tractar entorn a "L'abandonament escolar prematur"

   Hi hagué dues parts:
   Part I: Dades, factors de risc i els grups desfavorits
   La Sra. Maribel Garcia (UAB) va fer una exposició sobre "Itineraris d'abandonament escolar i transicions desprès de l'ESO a Espanya".

   Seguidament el Sr. Xavier Chavarria i la Sra. Mercè Berengueras (FEAE-Catalunya) van presentar "L'indicador RONI i la seva adaptació al context català: IRDA"

   Part II: Les polítiques de prevenció
   La Sra. Elisabeth Rodríguez i Pierre Galera (Ariège) van exposar la seva tasca professional entorn: "Abandonament escolar: política nacional i acadèmica". Seguidament en la seva exposició, el Sr. Paco Luna (FEAE-Euskadi) va exposar les "Les Raons que expliquen el baix nivell d'absentisme escolar al País Basc"

   Finalment el Sr. Michel Villegas (Narbonne) va exposar les "Estratègies de prevenció de l'abandonament” que desenvolupen.

   Van cloure la Jornada el Sr. Santiago Estañán, President del FEAE i Xavier Chavarria, vicepresident de EFEA a les 15h.
      


 

Inscripció
Nom*:
Cognoms*:
Adreça:
Codi postal:
Localitat:
Telèfon*:
Correu-e*:
Comentaris:
CAPTCHA Image
[ Nova imatge ]